Det er det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua News Agency som tirsdag melder at Liu skal til Washington for å snakke med blant annet USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin.

De hadde også samtaler i forrige uke i Beijing. Da lød beskjeden fra USAs president Donald Trump at han var blitt orientert om at handelssamtalene med Kina hadde vært «veldig produktive».

Truet

Trump har tidligere truet med å øke tollsatsene på kinesiske importvarer til en verdi av 200 milliarder dollar fra 2. mars om ikke USA og Kina er blitt enige om en avtale.

Xinhua opplyser at Liu He ankommer Washington torsdag, etter to dager med møter mellom forhandlere fra den kinesiske delegasjonen og amerikanerne.

Trump har sagt at han kan komme til å utsette økningen av tollsatser om USA og Kina er like ved å komme til enighet om en avtale.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det ble jo voldsom ballade, sier kongen om gaven. Så skjedde dette
Kong Harald har ledet norske næringslivsdelegasjoner rundt om i verden. Som takk for hjelpen fikk han en seilbåt i 50-årsgave.
03:19
Publisert: