Storbritannias statsminister Boris Johnson skrevet ut av sykehus. Det melder blant annet Sky News. Etter råd fra medisinsk personell vil han ikke være tilbake på jobb umiddelbart, sier en talsperson for statsministeren.

–Han ønsker å takke alle på St Thomas for den strålende omsorgen han har fått, sier talspersonen.

Johnson skal nå komme seg på sitt landsted i Buckinghamshire etter nesten en uke på sykehus.

Søndag forrige uke ble det kjent at Johnson var lagt innpå St. Thomas' sykehus i London for undersøkelser, ti dager etter at han fikk påvist covid-19.

En dag senere ble han overført til intensivavdelingen. Statsministeren slet med hoste, feber og slet med å puste. Johnson ble tilført oksygen, men det har ikke blitt meldt om at noen gang ble lagt på respirator. Det er utenriksminister Dominic Raab som har vært Johnsons stedfortreder der det har vært nødvendig. Han vil forsette i Johnsons fravær, skriver The Guardian.

De siste dagene har det imidlertid vært meldt om at statsministeren har vært på bedringens vei. Han har vært vist tydelig takknemlighet ovenfor det britiske helsevesenet.

– Jeg skylder dem livet mitt, skal han ha sagt, ifølge Sky News.

I en fersk video Johnson har lagt ut på Twitter takker han for støtten. Han skriver at helsevesenet reddet livet hans.

– Det er vanskelig å finne ordene for å uttrykke min takknemlighet, sier han.

I videoen takker han en rekke ansatte på sykehuset han var innlagt på. Han takker blant annet to sykepleiere som bisto ham når «ting kunne gått begge veier». Johnson understreker også i videoen hvor viktig det er med at folk holder avstand.

Boris Johnsons forlovede skriver på Twitter at føler seg ekstremt heldig, og fortsetter:

– Det var tider den siste uken hvor det så veldig mørkt ut.

Hun har selv fått koronalignende symptomer, men har ikke blitt testet, ifølge Sky.

Totalt har over 10.000 personer dødd som følge av koronaviruset i Storbritannia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.