En bil krasjet inn i sikkerhetssperringene utenfor det britiske parlamentet i London og skadet flere fotgjengere rundt klokken 07.37 lokal tid tirsdag.

Mannen som kjørte bilen ble pågrepet og arrestert på stedet på bakgrunn av mistanke om terrorhandlinger. Han er i slutten av 20-årene og var alene i bilen.

Etterforskes som terror

Omstendighetene er fortsatt uklare, men saken behandles som en terrorhendelse og det er politiets antiterror-enhet som leder etterforskningen, bekreftet britisk politi tirsdag formiddag. Det fordi handlingen virker å være tilsiktet, metoden og at det skjedde ved et ikonisk sted. Det er ikke funnet våpen.

Et øyenvitne sa til Sky News at hendelsen var «svært, svært dramatisk». Han la til at bilen hadde høy fart på vei mot sikkerhetssperringene og at så røyk komme fra den etter krasjen.

Et annet vitne fortalte at det så ut som mannen kjørte inn i sperringene med vilje.

Stort politioppbud

Det var et stort bevæpnet politioppbud på stedet, og britiske journalister meldte om at hele det britiske parlamentet var stengt ned.

Britisk politi skriver på Twitter at ingen av fotgjengerne er livstruende skadet. Ambulansetjenesten i London skriver i en uttalelse at det har behandlet to personer på stedet for skader som ikke virker å være alvorlige. Disse ble senere fraktet til sykehus.

Statsminister Theresa May i Storbritannia sier i en uttalelse at hennes tanker er med de skadde. Hun takker samtidig nødetatene for deres umiddelbare og modige respons.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skjermbilde fra en video postet på Twitter av brukeren EwelinaUO som viser bilen som kjørte inn i sperringene utenfor det britiske parlamentet tirsdag morgen.
Skjermbilde fra en video postet på Twitter av brukeren EwelinaUO som viser bilen som kjørte inn i sperringene utenfor det britiske parlamentet tirsdag morgen. (Foto: EWALINA OCHAB/AFP/NTB Scanpix)