– Vi kommer tidligst til å stemme over forslaget 2. desember, senest 9. desember, sier Woo Sang-Ho i Det demokratiske partiet, landets største opposisjonsparti.

En kilde i regjeringspartiet Saenuri bekrefter at nasjonalforsamlingen vil ta stilling til Parks skjebne og sier at det trolig vil skje 9. desember.

Ligger an til å bli stilt for riksrett

Sentrale skikkelser i regjeringspartiet, blant dem tidligere partileder Kim Moo-Sung, slutter nå opp om opposisjonens krav.

Over 30 Saenuri-representanter i nasjonalforsamlingen mener Park bør stilles for riksrett, og forslaget ligger dermed an til å bli vedtatt.

Store selskaper er med i saken

Park Geun-hye er trukket inn i saken mot sin nære venninne Choi Soon-Sil, som anklages for å ha utnyttet sitt vennskap med presidenten til å presse flere store bedrifter for penger.

Pengene skal ha blitt sluset inn i en stiftelse som hun kontrollerer og som hun skal ha beriket seg på.

Flere av landets største selskap er trukket inn i saken og politiet har gjennomført ransakelser både i finansdepartementet og de to selskapene SK og Lotte.

Onsdag fikk også industrigiganten Samsung politiet på døren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.