Kreml sier utestengelsen skjer for å «sikre Russlands nasjonale sikkerhet og beskytte russiske statsborgere mot kriminelle og ulovlige aktiviteter».

Det skjer etter store anti-russiske demonstrasjoner i den tidligere sovjetrepublikken Georgia. Forbudet, som er midlertidig, trer i kraft 8. juli, heter det på Kremls nettsider.

Uroen oppsto da den russiske parlamentarikeren og kommunisten Sergej Gavrilov besøkte nasjonalforsamlingen i hovedstaden Tbilisi, noe som satte sinnene kok.

Hundrevis ble skadd i sammenstøt med politiet da rasende anti-russiske demonstranter forsøkte å storme nasjonalforsamlingen. De krevde også at lederen for forsamlingen, Irakli Kobakhidze, måtte gå av, noe han til slutt gjorde.

Myndigheter anbefaler nå reiseselskaper å slutte med salg av pakkereiser til Georgia, og råder russiske turister til å dra hjem.

Russland og Georgia utkjempet en kort, men blodig krig i 2008, da den georgiske presidenten Mikhail Saakasjvili utfordret Russlands kontroll over de to regionene Abkhasia og Sør-Ossetia. Den endte med at Georgia ble fullstendig overmannet, og førte til sterke provestlige strømninger i landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.