– Jeg har tatt beslutningen om å stenge grensa mot Colombia i 72 timer, sier Maduro i en TV-tale, og legger til at det var et «vanskelig», men «uunngåelig» valg.

Grensesperringen kommer dagen etter at Maduro fjernet Venezuelas største pengeseddel på 100 bolivarer fra sirkulasjon i et forsøk på å stabilisere økonomien.

USA-komplott?

Ifølge presidenten har myndighetene funnet ut at milliarder av bolivarer, i bunker av 100-bolivar-sedler, er gjemt bort av internasjonal mafia i colombianske og brasilianske byer. Han mener USA står bak et komplott for å destabilisere Venezuelas økonomi.

Venezuela sliter med lave oljepriser og høy inflasjon, anslått av Det internasjonale pengefondet (IMF) til å nå 475 prosent i år. 100-bolivar-seddelen er nå så lite verdt at regjeringen har planer om utstede nye sedler og mynter med høyere verdi for å få økonomien under kontroll. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.