Den Venezuelanske presidenten Nicolas Maduro uttalte onsdag at han bryter diplomatiske forbindelser til USA etter at Trump-administrasjonen kunngjorde at de anerkjenner opposisjonslederen Juan Guaido som fungerende, midlertidig president i landet. Han fikk rask følge av de høyreorienterte opposisjonslederne i Brasil, Colombia og Paraguay.

Mens han snakket til supportere utenfor presidentpalasset Miraflores i Caracas sa han at han har gitt amerikanske diplomater 72 timer til å forlate landet, skriver CNBC.

Det skjer samme dag som opposisjonslederen Juan Guaido utropte seg selv til midlertidig president under en demonstrasjon i Venezuelas hovedstad Caracas.

– Jeg lover å formelt å overta den nasjonale, utøvende makten som fungerende president i Venezuela for å få en slutt på maktberøvelsen, innsette en overgangsregjering og holde frie valg, sa han til øredøvende jubel fra titusenvis av tilhengere som demonstrerte mot sittende president Nicolás Maduro.

Kunngjøringen ble umiddelbart anerkjent av Trump-administrasjonen, som sa de er villig til å bruke sin økonomiske og diplomatiske makt til å sikre Venezuelas demokrati.

Trump utelukker ikke at de vil bruke militærmakt for å bli kvitt Maduro.

– Vi vurderer ingenting, men holder alle muligheter åpne, sa han til journalister onsdag.

Spekulasjoner om at USA mulig vil innføre sanksjoner på oljeleveranser fra Venezuela, ifølge Reuters, fikk oljeprisen til å stige rundt en halv dollar en stund etter at Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido hadde erklært seg selv som midlertidig president. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.