Heller ikke Najibs kone Rosmah Mansor får lov til å reise ut av Malaysia, opplyste landets innvandringsdepartement lørdag.

– Departementet har akkurat svartelistet Najib og Rosmah fra å forlate landet, sier Mustafar Ali, generaldirektør i innvandringsdepartementet.

Najib varslet nylig at han ville ta ferie i en kort periode etter at han overraskende tapte valget denne uken. Det satte fart på ryktene om at han ville rømme landet for å unnslippe korrupsjonsanklagene som er rettet mot ham.

Kinesisk minister

Valget onsdag ble vunnet av en opposisjonsallianse ledet av Mahathir Mohamad, som gjorde et overraskende politisk comeback i en alder av 92 år.

Mohamed tilhørte tidligere Nasjonal front og var landets statsminister fra 1981 til 2003. Han er nå den eldste valgte regjeringssjefen i verden.

Lørdag utnevnte han Lim Guan Eng, en etnisk kineser, til ny finansminister. Det er første gang på 44 år at en etnisk kineser får den mektige ministerposten.

Avviser anklager

Samme dag ble det klart at Najib trekker seg både som leder for partiet Forente malayers nasjonale organisasjon (UNMO) og alliansen Nasjonal front, som har styrt landet i over 60 år.

Under en pressekonferanse på UNMOs partikontor i Kuala Lumpur sa Najib at han tar fullt ansvar for tapet i onsdagens valg på ny nasjonalforsamling.

Najib avviser anklagene om korrupsjon, og landets riksadvokat har renvasket ham. Mahathir anklager på sin side riksadvokaten for å ha skjult beviser i saken.

I etterkant av valgnederlaget har mange av Najibs partifeller krevd hans umiddelbare avgang. Nasjonal front vant bare 79 av de 222 setene i nasjonalforsamlingen ved valget onsdag.(Vilkår)

Tidal-saken på tre minutter
Beyoncé og Kanye Wests lyttertall er manipulert med flere hundre millioner falske avspillinger
02:57
Publisert: