Malaysieren er på flukt etter at han kom under mistanke. Mannen skal ha drevet med hvitvasking og bestikkelser av store pengebeløp fra et investeringsfond i Malaysia som var opprettet for å fremme økonomisk utvikling i landet.

Påtalemyndigheten tiltalte torsdag Low Taek Jho for å stå bak hvitvaskingen.

I tillegg opplyste de at en annen finansmann har sagt seg skyldig i å ha vært delaktig i den kriminelle virksomheten, samt arrestasjonen av ytterligere en bankmann i Malaysia. Ifølge BBC dreier det seg om to tidligere ansatte i Goldman Sachs.

Tiltalene er de første som er tatt ut i kjølvannet av den verdensomspennende korrupsjonssaken som stammer fra investeringsfondet, kjent som 1MDB.

I tillegg har amerikanske myndigheter gått til sivile søksmål for å få tilbake luksusvarer, kontanter og andre gjenstander som ble kjøpt med penger fra fondet.

Korrupsjonsanklagene var en medvirkende faktor til valgnederlaget Malaysias statsminister Najib Razak led tidligere i år. Senere har også anklagene blitt rettet mot Razak, noe han har avvist.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

— Handler du selv på nett, Olav Thon?
Eiendomsinvestoren åpnet kjøpesenter i Ålesund og kom med et godt råd til småbyer som mister handel.
01:15
Publisert: