Taal-vulkanen, som ligger på en øy i en innsjø rundt 60 kilometer sør for Manila, spyttet søndag damp, aske og småstein 10–15 kilometer opp i lufta, ifølge Filippinenes seismologiske institutt.

Instituttet har hevet farenivået til fire, noe som betyr at det kan komme et farlig utbrudd i løpet av timer eller dager.

Om lag 6.000 mennesker som bor på vulkanøya, er evakuert. I tillegg er flere titall tusen evakuert fra byer som ligger i nærheten av innsjøen med vulkanøya.

I løpet av de neste dagene kan så mange som 300.000 bli evakuert, opplyser myndighetene.

Alle flyginger til og fra den internasjonale flyplassen som betjener Manila, ble innstilt søndag. Årsaken er at det er aske ved flyplassen, men også i luftrommet der flyruter til vanlig går.

Norske Tonny Roger er blant dem som er rammet. Han forteller at flyet han skulle ta hjem til Norge, er innstilt. Nordmannen er på Filippinene for å besøke kona.

– Vel, jeg kan se henne mer, jeg kommer nå til å dra tilbake til henne, sier han til nyhetsbyrået AP.

Flyene på vei til Manila omdirigeres til andre flyplasser i nærheten av hovedstaden.

Taal-vulkanen er Filippinenes nest mest aktive og et populært utfartssted.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.