Donald Trump har brukt uken etter å ha tapt presidentvalget med å gjøre noe av det han kan best – sparke ansatte. Blant dem som har fått fyken den siste uken er forsvarsministeren og en rekke Pentagon-topper. Mannen som har jobben med å foreta utrenskningene i Trump-administrasjonen er den tidligere spilleren i amerikansk fotball, Johnny McEntee. Han måtte forlate Det hvite hus for to år siden etter at en sikkerhetssjekk viste at han hadde en lei vane med utstrakt nettgambling.

Men i februar var McEntee tilbake som personelleder i Det hvite hus – og de siste dagene har han hatt nok å henge fingrene i.

Advarer ansatte

Etter at TV-stasjonene annonserte Joe Biden som vinner av valget, har McEntee ifølge avisen The Washington Post sendt ut såkalte «pink slips» der han har advart føderalt ansatte om ikke å samarbeide med Bidens medarbeidere. Han truer også med at ansatte som er på jobbjakt ved å søke andre jobber risikerer å få fyken, ifølge seks kilder som The Washington Post har vært i kontakt med.

Det er ventet at flere sparkes i tiden fremover. Men McEntee sørger også for å ansette personer som er Trump-lojalister i dagene etter valget. Han plasserer dem ifølge The Washington Post i ikke-politiske stillinger – noe som kan gjøre det vanskelig for Biden å sparke dem når han tar over i januar.

Stabssjef Mark Meadows i Det hvite hus forsvarer McEntee.

– Den urettferdige kritikken mot ham kommer uten tvil fra personer som ikke kjenner til fakta, sier Meadows til The Washington Post.

McEntee jobbet tidligere for Trump i New York og var med i valgkamporganisasjonen som sikret Trump valgseieren i 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.