Facebook og toppsjef Mark Zuckerberg har måttet tåle mye kritikk de siste par årene. Brudd på personvernlovene og manglende sikkerhet og kontroll som i ytterste konsekvens kan ha tippet det amerikanske presidentvalget, brexit og andre valg er blant påstandene Zuckerberg har måttet svare for, blant annet til den amerikanske Kongressen.

Facebook, Zuckerberg og hans våpendragere har stadig lovet godt vær, før den neste skandalen har rammet. Dette har ikke bare gått utover omdømmet, men Facebook mister brukere, og de brukerne de har bruker mindre tid på Facebook.

Skriver brev

Zuckerberg har nå satt seg til tastaturet og skrevet et åpent brev til alle brukerne av Facebook.

I det lange brevet skriver Zuckerberg blant annet hvordan han vil la brukerne kommunisere på tvers av Messenger, Instagram og Whatsapp, som alle er selskaper Facebook eier. På sikt vil han gjøre all denne kommunikasjonen kryptert, og dermed sette privatlivets fred settes i høysetet.

Zuckerberg ser for seg et skifte fra et sosialt nettverk der mange kan lese hva alle skriver og poster til kommunikasjon og kringkasting mellom mindre grupper.

Innhold slettes

Han varsler også at informasjonen som postes og legges ut vil slettes etter en viss tid av sikkerhetshensyn. Han sier ikke noe om hvor lang tid, men dette betyr nok at alle som bruker Facebook som arkiv og minnebok må finne andre løsninger for å lagre personlig informasjon.

Zuckerberg trekker frem Whatsapp, som alt bruker kryptering, som en modell for hvordan Facebook vil bli i fremtiden. Whatsapp er meget populær i store deler av verden, men har aldri tatt helt av i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Å få bygget en ny fregatt er et ganske håpløst prosjekt. DN-kommentator Sverre Strandhagen har en bedre idé
02:07
Publisert: