Selskapet Mars One Ventures har hatt ansvaret for å finansiere Mars One-prosjektet, som tar sikte på å sende mennesker til planeten Mars uten mulighet for å komme tilbake til Jorden. Det har budt på problemer.

Nå har det Sveits-baserte selskapet kunngjort at det ikke klarer å innfri sine økonomiske forpliktelser og at det er slått konkurs. Ledelsen arbeider nå med å få inn en investor for å redde selskapet.

De understreker samtidig at det tilknyttede selskapet, Mars One Foundation, som skal stå for den faktiske romturen, ikke påvirkes av de økonomiske problemene.

Etter planen skal det kontroversielle prosjektet bevise at det har livets rett gjennom å sende en ubemannet utsending til Mars i 2022. De første beboerne skal etter planen sendes til Mars i 2031.

Mars One-prosjektet har fått mye kritikk. Romingeniører mener at den nødvendige teknologien for et slikt prosjekt ikke er ferdig utviklet. Andre har pekt på de etiske spørsmålene knyttet til menneskene ikke har mulighet til å komme tilbake til Jorden etter utsending.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Youtuberen Randulle: - Slik blir du god i skytespill
01:55
Publisert: