Mange selskaper jobber med å utvikle en mer bærekraftig profil. Innsatsen som legges ned, er imidlertid langt fra god nok, ifølge toppsjef Grant F. Reid hos sjokoladeprodusenten Mars.

– Mars har holdt på i fire generasjoner, og har ambisjoner om å holde på i fire generasjoner til, sier Reid til næringslivsnettstedet CNBC.

– Den eneste måten dette kan skje på, er at vi gjør ting på en annen måte for å sikre oss at planeten er frisk og at alle mennesker i vår forsyningskjede har muligheten til å trives , legger han til.

Reid tar til orde for et bredt samarbeid mellom land og selskaper fordi han mener motoren i internasjonal business, selve forsyningskjeden, er ødelagt. Han argumenterer med at et tverrindustrielt samarbeid må til for å reparerere skaden.

Mars, som blant annet produserer den populære Snickers-sjokoladen, har etablert et program under navnet «Bærekraftig på en generasjon», og selskapet sier det planlegger å investere rundt en milliard dollar i dette arbeidet.

Planen vil fokusere på flere mål:

Innen 2050 skal selskapet ha kuttet utslippene av drivhusgasser med 67 prosent.

Selskapet ønsker å «på en meningsfull måte forbedre arbeidslivet» for sin ansatte ved å fokusere på å øke lønnene, gi bedre karrieremuligheter for kvinner og respektere menneskerettighetene.

– Vi gjør dette fordi det er riktig, mens også fordi det er bra for businessen, uttaler Reid.

Mars er det siste i en rekke internasjonale selskaper som ønsker å skape en grønnere profil. Tidligere i år har blant annen bryggerigiganten Anheuer-Busch Inbey forpliktet seg til å sørge for at all strøm den bruker skal kjøpes fra fornybare kilder innen 2025.(Vilkår)

Nå kan du operere inn nøkkel og boardingkort i huden
IFA-messen i Berlin huser alle de store elektronikkprodusentene. Men små oppstartsbedrifter får også vise seg fram i en egen utstilling kalt IFA Next.
01:01
Publisert: