Julie Swetnick sier via sin advokat, Michael Avenatti, at hendelsene fant sted på fester som hun deltok på da hun gikk på videregående skole i en forstad utenfor Maryland.

I uttalelsen hevder hun at hun så Kavanaugh drikke svært mye alkohol, og at han oppførte seg aggressivt mot jenter, blant annet ved å beføle og grafse på dem uten deres samtykke.

Hun sier også at hun selv ble utsatt for en gruppevoldtekt på en fest i 1982 der også Kavanaugh var til stede.

Høring torsadg

Uttalelsen ble offentliggjort onsdag, dagen før Kavanaugh skal i en ny høring i Senatet i forbindelse med at de folkevalgte skal avgjøre om han blir godkjent som ny høyesterettsdommer.

Advokat Michael Avenatti.
Advokat Michael Avenatti. (Foto: Amanda Lee Myers)

Swetnicks advokat er Michael Avenatti, som også er advokaten til pornostjernen Stormy Daniels, som har hevdet å ha hatt sex med president Donald Trump.

Trump har også reagert etter at nyheten ble kjent. I en Twitter-melding går han knallhardt ut mot Avenatti, som han anklager for å være oppmerksomhetssyk og «en tredjerangs advokat».

To anklager

For en drøy uke siden sto California-professor Christine Blasey Ford fram og anklaget Kavanaugh for et voldtektsforsøk på en fest rundt 1982. Søndag sto også en annen kvinne, Deborah Ramirez (53), fram i The New Yorker og anklaget Kavanaugh for å ha blottet seg for henne og tvunget henne til å beføle ham på en fest i løpet av skoleåret 1983/84.

Kavanaugh avviser begge anklagene.

Ford skal også vitne i Senatets justiskomité torsdag. Fredag er det planlagt en avstemning som vil avgjøre om Kavanaugh blir godkjent eller ikke.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.