Masayoshi Son (61) er Japans rikeste person, mest kjent som grunnlegger og toppsjef i Softbank. På magasinet Forbes' siste liste over verdens rikeste er Son på 43. plass med en formue på nesten 23 milliarder dollar.

Son er flink til å tjene penger, men han er glad i risiko og har også tapt mye penger. Son blir gjerne pekt på som den ene personen i verden som har tapt mest penger, etter at rundt 70 milliarder dollar forsvant under dotcom-krisen i 2000.

Satset og tapte

The Wall Street Journal skriver nå at Son satset tungt på kryptovalutaen bitcoin med egne private penger sent i 2017. Prisen hadde da på kort tid tidoblet seg og var på det aller høyeste, før fallet startet.

Avisen skriver at Son gikk tungt inn i bitcoin på anbefaling fra Fortress Investment Group, et selskap Softbank kjøpte i februar samme år. Fortress var blant de første selskapene som i 2013 satset tungt og seriøst på bitcoin. På dette tidspunktet var kryptovaluta noe som lå langt i utkanten av hva seriøse og ansvarlige investorere ville ta i, og teknologien var fortsatt helt ny og ukjent for de fleste.

På toppen i desember 2017 var én bitcoin verdt nesten 20.000 dollar. I dag omsettes én bitcoin for nesten 5400 dollar, eller rundt 46.000 kroner.

Hverken Son eller Fortress har villet kommentere historien om bitcoin-tapene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.