Innbyggerne oppfordres til å ikke forlate de rammede områdene, og folk utenfra oppfordres til å ikke reise inn, med mindre de vil belage seg på nye strenge nedstengningstiltak.

Det skjer etter at det ble registrert 160 nye tilfeller i Melbourne forrige uke, etter ukevis med svært lave smittetall. Ifølge helsemyndighetene har de nye tilfellene stort sett oppstått blant familier som har kunnet gjenforenes etter månedsvis med restriksjoner på sammenkomster.

Den økte smitten står i kontrast til andre delstater i Australia, hvor nye tilfeller er nede i en håndfull per dag, og delstatsregjeringen i Victoria har utsatt en lemping på smitteverntiltakene med fire nye uker fra mandag.

Det vil aldri komme en perfekt vaksine
De første rundene med vaksine mot koronavirus vil neppe virke mot selve smitten.
00:37
Publisert:

I Queensland, South Australia og Western Australia vil det fortsatt være stengte grenser eller to ukers karantene ved ankomst.

Australia, som har rundt 25,5 millioner innbyggere, har registrert 7.461 covid-19-tilfeller og 102 dødsfall.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.