Merkel sier hun allerede har snakket med Tunisias president Beji Caid Essebsi om behovet for raskere å kunne deportere personer som har fått avslag på asylsøknaden sin.

Tyske myndigheter hadde forsøkt å deportere Anis Amri som sto bak angrepet på et julemarked i Berlin, men prosessen trakk ut fordi han manglet id-papirer og fordi Tunisia først nektet for at han var tunisisk statsborger.

Bare timer etter at Amri ble drept i en skuddveksling med italiensk politi, uttrykte Merkel lettelse over at gjerningsmannen ikke lenger var en trussel.

– Vi kan alle være lettet over at den akutte faren er over. Men faren for terrorisme eksisterer fortsatt, slik den har i flere år. Det vet vi alle, sa hun.

Merkel gjorde det klart at «vårt demokrati, vår rettsstat, våre verdier og vår humanisme» til sjuende og sist vil overvinne «den hatfylte terrorverdenen».

Hun sa hun har gitt ordre om en omfattende gransking av alle sider ved terrorangrepet i Berlin etter at det kom fram at tyske myndigheter i månedsvis hadde holdt Amri under oppsikt på grunn av mistanke om at han planla et angrep. (©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hobbyen som ble levebrødet
Trine Sandberg er kvinnen bak Trines matblogg, og en av landets største bloggere.
02:44
Publisert: