Kunngjøringen fra president Andres Manuel Lopez Obrador kommer etter at det ble oppdaget lekkasjer på rørledninger som transporterer drivstoff. Myndighetene mener lekkasjene tyder på tyveri i et forsøk på å selge drivstoff på det svarte markedet.

Overvåkingen av rørledningene, som ble lansert 20. desember, har ført til mangel på drivstoff og lange køer på bensinstasjoner. Årsaken er trolig at det er vanskeligere å få tak i drivstoff på det svarte markedet.

I tillegg til at rørledningene skal overvåkes mer, vil sikkerheten bli styrket i områdene hvor landets seks hovedrørledninger ligger, opplyser presidenten.

Sabotasje

Beslutningen ble tatt etter to brudd som følge av sabotasje på rørledningen som forsynte Mexico by med drivstoff, ifølge Lopez Obrador.

Innenriksminister Olga Sanchez Cordero sier flere personer er arrestert for tyveri og sabotasje.

Regjeringen har tidligere sendt 4.000 soldater for å hindre tyveri fra anleggene til statlige oljeselskapet Pemex. Selskapet tapte i fjor 60 milliarder pesos – tilsvarende drøyt 26 milliarder kroner – på grunn av tyveri utført av kriminelle gjenger og korrupte ansatte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Eldre sprer mest falske nyheter på Facebook
02:40
Publisert: