– Mexico fortsetter veksten med moderat fremgang, til tross for utfordrende kår. Landet er utsatt for rystelser utenfra, inkludert risikoen for økende proteksjonisme, gitt landets sterke finansielle koblinger og handel med resten av verden, heter det i en årlig rapport fra IMF.

I 2015 hadde Latin-Amerikas nest største økonomi etter Brasil en vekst på 2,5 prosent. I år er veksten ventet å falle til 2,1 prosent. IMF melder at utsikten for 2017 er noe lavere enn antatt, med en reduksjon på 0,1 prosentpoeng.

Nevner ikke Trump

Rapporten, som var ferdig fire dager før valget i USA, nevner ikke Donald Trump eksplisitt. Den kommende republikanske presidenten vil reforhandle frihandelsavtalen NAFTA mellom Mexico, USA og Canada, og han truer med å innføre toll for amerikanske selskaper som flytter produksjonen til Mexico, der det er lavere lønninger og billigere å produsere.

Robert Rennhack i IMF sier fondet må avvente og se hvilken politikk Trump-administrasjonen fører før det kan revidere prognosene for Mexicos økonomi.

– Mye har blitt sagt i valgkampen, og jeg tror det er viktig å unngå å overreagere på det, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.