Trump sa torsdag at han kan komme til å innføre toll på biler produsert i Mexico hvis landet ikke gjør mer for å hindre migranter fra å ta seg inn i USA på ulovlig vis.

Overfor journalister i Det hvite hus torsdag kalte han dette et «kraftfullt» tiltak som han vil ta i bruk, dersom «mindre dramatiske tiltak» ikke virker.

I forrige uke truet presidenten med å stenge grensen mellom de to nordamerikanske landene, med mindre Mexico umiddelbart stanser «all ulovlig innvandring til USA». Etter dette har han gitt Mexico skryt for å ha iverksatt tiltak.

Trump sa også torsdag at Mexico ikke bare må stanse migranter som prøver å ta seg ulovlig inn i USA. Landet må også stanse strømmen av narkotika, slo han fast, og sa at han gir Mexico «ett års varsel» på å etterfølge kravet.

– Jeg kommer til å gjøre det. Jeg leker ikke, sa han.

Mexicos finansminister Graciela Marquez Colin mener Trump ikke bør blande ulovlig innvandring inn i de to landenes handelsforhold.

– For den mexicanske regjeringen er det svært viktig å holde saker relatert til migrasjon og handel separert, sa hun på en pressekonferanse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.