Takket være en diskré nettauksjon sikret Tina Lam og Michael Cheng fra South Bay i San Francisco seg en av de mest eksklusive gatene i byen.

Presidio Terrace er et av de mest velstående nabolagene i byen og består av 35 eiendommer verd drøssevis av millioner dollar. Nabolaget er overvåket av en vakt 24 timer i døgnet og er ansett som et strøk hvor man setter pris på privatliv. 

Flere kjente amerikanske politikere har tidligere slått seg til ro her, deriblant senator Dianne Feinstein, hennes mann – Wall Street-veteranen Richard Blum – tidligere leder for demokratenes gruppe i Representantenes hus Nancy Pelosi og avdøde ordfører Joseph Alioto. 

Glemte skatt på 14 dollar i året

Den ovale gaten i nabolaget heter også Presidio Terrace og har siden nabolaget ble etablert i 1905 vært eid privat av beboerne. I 2015 ble gaten lagt ut på en nettauksjon uten at beboerne hadde den ringeste anelse, skriver MSN.

Huseiernes organisasjon i Presidio Terrace hadde ikke betalt en eiendomsskatt på 14 dollar over de siste 30 årene. Dette er en skatt alle de 181 private gatene i San Francisco må betale.

Gruppen skal angivelig ikke ha klart å betale fordi regningen ble sendt til en av gruppens gamle regnskapsførere som ikke hadde jobbet for huseierne siden 1980. 

Dermed la byens skattekontor gaten ut for salg i en nettauksjon for å få samlet inn de 994 dollarene i ubetalte skatter, gebyrer og renter som hadde påløpt de siste 30 årene. 

Kan leie ut til hvem som helst

Tina Lam og Michael Cheng, paret fra South Bay som ligger drøye ti minutter unna Presidio Terrace, la umiddelbart 90.100 dollar, rundt 712.691 kroner, på bordet uten å ha sett området.

Siden kjøpet i 2015 har paret holdt lav profil og snakket med eiendomsadvokater om hvilke muligheter de har. 

– Vi kan ta en overkommelig leie for den, sier Cheng, ifølge MSN.

Det kan vise å betale seg ettersom gaten har 120 parkeringsplasser som før tilhørte de velstående eiendommene, men som nå ligger i hendene på Tam og Cheng. 

Dersom beboerne i Presidio Terrace ikke er interessert i å betale for parkering, kan paret velge å selge parkeringsplasser til hvem som helst utenfor det eksklusive nabolaget.

– Jeg ble sjokkert da jeg innså hva som hadde skjedd

Halvannen måned etter at Lam og Cheng kjøpte gaten ble de intetanende beboerne kontaktet av et selskap på vegne av paret som lurte på om de var interessert i å kjøpe tilbake eiendommen fra paret. 

– Jeg ble sjokkert da jeg innså hva som hadde skjedd og jeg er frustrert over at noen velger å utnytte en slik situasjon ved å kjøpe gaten vår, sier en av beboerne som ikke ville navngis på grunn av en pågående rettstvist, ifølge MSN. 

 Beboerne mener at byen hadde rett til å varsle om at gaten ble lagt ut for auksjon i 2015. 

Skatteinnkrever Jose Cisneros' kontor mener byen fulgte loven. 

– 99 prosent av boligeiere i San Francisco vet hva det må gjøre og betaler skatten til tide, og de oppdaterer postadressen sin, sier talsperson Amanda Fried, ifølge MSN.(Vilkår)

Syr egen kjole til slottsmiddag
For å få avbrekk fra stortingsproposisjoner syr avtroppende stortingsrepresentant Karianne Tung (Ap) sine egne klær til hverdag og fest.
01:56
Publisert: