Cohen er en av nøkkelfigurene i den omfattende Russland-etterforskningen som ledes av spesialetterforsker Robert Mueller, og han skal nå ha inngått en avtale med Mueller, melder amerikanske medier.

Cohen møtte ifølge nyhetsbyrået AP og The New York Times overraskende opp i en føderal domstol på Manhattan i New York ved 9-tiden torsdag morgen lokal tid.

Snart en time senere pågikk rettsmøtet fortsatt.

Der er det ventet at han skal innrømme å ha løyet overfor Senatets etterretningskomité i fjor om en plan om å bygge et Trump Tower i Moskva. Foran komiteen tonet han ned betydningen av sin kontakt med Kreml om det planlagte eiendomsprosjektet og kom med falske uttalelser om forhandlingene, som for øvrig aldri førte fram til en endelig avtale.

I løpet av de siste dagene har Trump og Trumps advokater kommet med flere verbale angrep mot justisdepartementet og Muellers kontor. Det har på forhånd vært ventet at Cohen vil erklære seg skyldig.

Om to uker skal Cohen etter planen dømmes i en separat, føderal sak etter å ha erklært seg skyldig i august i banksvindel, unndragelse av inntektsskatt og valgkampfinansiering.

Trump svarer torsdag på påstandene med å hevde at Cohen lyver, og han beskriver sin tidligere nære medarbeider som «svak».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Youtubestjerne og modell: – Det er viktig for meg å fortelle denne historien
Emma Ellingsen var bare åtte-ni år da hun forsto at hun var født i feil kropp.
01:38
Publisert: