Det har så langt vært stille i offentligheten fra president Donald Trump etter at hans tidligere advokat Michael Cohen ble dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering onsdag.

Ifølge CNNs kilder i Det hvite hus skal Trump ha kaldt Cohen «en løgner» da han så nyheten på TV fra leiligheten sin i presidentboligen.

– Min plikt

Det hvite hus ønsker ikke å kommentere saken overfor den amerikanske TV-kanalen, men en av kildene viser til en Twitter -melding presidenten publiserte forrige uke hvor det sto:

– Han løy og burde, etter min mening, sone en fullferdig straff, skrev han.

I retten onsdag påtok Cohen seg ansvaret for kriminelle handlinger, «inkludert handlinger som omfattet USAs president».

– Det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger, sa Cohen. Han sa også at «blind lojalitet» overfor Trump «førte meg inn på mørkets vei i stedet for lysets vei».

Hysj-penger

Cohen var tiltalt for blant annet skatte- og finanslovbrudd, inkludert brudd på loven om valgkampfinansiering. Han erklærte seg i august skyldig i åtte tiltalepunkter, hvor et av punktene handlet om at han organiserte en utbetaling av penger til folk for å ti stille og dermed beskytte presidenten.

Han sier blant annet at Trump ga ham i oppdrag å betale pornostjernen Stormy Daniels for å ikke snakke om affæren hun hevder å ha hatt med Trump.

Nylig erklærte Cohen seg også skyldig i å ha løyet i en kongresshøring om et eiendomsprosjekt Trump planla, men ikke gjennomførte i Russland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her ankommer Michael Cohen rettsbygningen for å motta dommen
Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, ankom rettsbygningen på Manhatten, New York sammen med sin kone og to tenåringsbarn for å motta sin dom.
00:00
Publisert: