I retten onsdag sa Cohen at han påtok seg ansvaret for kriminelle handlinger, «inkludert handlinger som omfattet USAs president».

– Det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger, sa Cohen.

Cohen sa også at «blind lojalitet» overfor Trump «førte meg inn på mørkets vei i stedet for lysets vei».

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om rundt fem års fengsel. Cohens forsvarer mente at hans klient burde slippe fengselsstraff.

Cohen var tiltalt for blant annet skatte- og finanslovbrudd, inkludert brudd på loven om valgkampfinansiering. Han erklærte seg i august skyldig i åtte tiltalepunkter.

Cohen har blant annet erkjent å ha organisert utbetaling av penger til folk for å ti stille og dermed beskytte presidenten.

Han sier blant annet at Trump ga ham i oppdrag å betale pornostjernen Stormy Daniels for å ikke snakke om affæren hun hevder å ha hatt med Trump.

Han har også innrømmet å ha løyet til Senatets etterretningskomité i fjor om Donald Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva.

Cohen var Donalds Trumps private advokat og en av presidentens fremste rådgivere og ledere i forretningsimperiet Trump Organization.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Franske butikkeiere kan ha tapt over ti milliarder kroner. - Folk nøler med å komme til butikken
00:00
Publisert: