Bijan Kian er tiltalt for blant annet å ha unnlatt å registrere seg som en utenlandsk agent og å ha deltatt i en konspirasjon for å få den tyrkiske predikanten Fethullah Gülen utlevert fra USA til Tyrkia.

Kian møtte i en innledende rettshøring i en føderal domstol i Alexandria i delstaten Virginia mandag.

Ifølge tiltalen var Kian nestleder i styret i Flynns selskap Flynn Intel Group. De to samarbeidet i 2016 om muligheten for å få Gülen utlevert.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har anklaget Gülen for å ha beordret det mislykkede kuppet i landet samme år. Gülen, som bor i eksil i USA, har avvist anklagene.

Også en tyrkisk forretningsmann som betalte Kian og Flynn, er tiltalt i saken, men han befinner seg i hjemlandet, skriver The Washington Post.

Kian er løslatt mot kausjon og meldeplikt, og advokaten hans vil ikke kommentere anklagene.

Flynn har erkjent å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Donald Trump ble innsatt som president. Løgnene ble en del av spesialetterforsker Robert Muellers granskning av russisk innblanding i presidentvalget i 2016.

Flynn har samarbeidet tett med Mueller, som har belønnet ham med å be om at Flynn slipper fengselsstraff når dommen mot ham faller tirsdag.

Saken i Virginia ledes ikke av Mueller, men det antas at tiltalen mot Kian er basert på informasjon som Flynn har gitt påtalemyndigheten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Julens kulturøkonomi
DNs politiske julekalender | Luke 17: Julen sikret Asbjørnsen og Andersen – og gir engelske teatre muligheten til å spille Shakespeare.
01:46
Publisert: