Avisa skriver at Muellers etterforskere har bedt Trumps administrasjon sende inn dokumenter knyttet til presidentens tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Flynn, som fikk sparken bare uker etter å ha blitt utpekt til Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver grunnet kontakter med russiske myndigheter, står sentralt i den pågående etterforskningen av hva slags kontakt det har vært mellom Russland og Trumps stab under fjorårets presidentvalg.

Etterforsker Tyrkia-spor

Muellers team skal ifølge avisen også ha avhørt vitner om hvorvidt Flynn hemmelig mottok penger fra tyrkiske myndigheter i løpet av de siste månedene av presidentvalgkampen.

Michael Flynn, som fikk sparken etter få uker som Trumps sikkerhetsrådgiver.
Michael Flynn, som fikk sparken etter få uker som Trumps sikkerhetsrådgiver. (Foto: Carolyn Kaster)

Etterforskerne har også avhørt vitner for å undersøke om Flynn mottok hemmelige utbetalinger fra den tyrkiske regjeringen mot slutten av valgkampen i fjor, noe som tyder på at omfanget av granskingen er utvidet til Flynns finansielle disposisjoner.

- Gransker Trumps finanser

Amerikanske medier melder at Mueller også sies å granske Trumps egne finanser relatert til Russland eller valget.

Trump har advart Mueller om at hans økonomiske disposisjoner må holdes utenfor og at en gransking av dem vil være å gå over streken.(Vilkår)