Utsettelsen skjedde etter oppfordring fra Flynns advokater under rettsmøtet i Washington hvor det var ventet at dommen ville falle.

Dommeren i saken, Emmet Sullivan, skal i stedet gjøre en ny vurdering av saken i mars neste år.

Sullivan antydet tirsdag at Flynn kunne dra fordel av en utsettelse siden han da har mulighet til å samarbeide mer med spesialetterforsker Robert Mueller. Graden av samarbeid blir hensyntatt når straffen bestemmes.

– Avsky og forakt

Robert Mueller gransker Russlands antatte forsøk på å påvirke presidentvalget i USA i 2016. Flynn har erkjent at han har løyet til FBI-etterforskere om sin kontakt med Russlands tidligere ambassadør til USA.

Samtalene med daværende ambassadør Sergej Kisljak handlet blant annet om USAs sanksjoner mot Russland.

– Jeg kan ikke skjule min avsky og min forakt, sa dommer Emmet Sullivan tirsdag om Flynns løgner.

Dommeren tok feil

Under rettsmøtet hevdet dommeren at Flynn «var en uregistrert agent for et annet land mens du tjenestegjorde som nasjonal sikkerhetsrådgiver for presidenten». I tillegg spurte han aktor om Flynn kunne har gjort seg skyldig i forræderi.

På begge disse punktene måtte dommeren senere korrigere seg selv og beklage. Han klargjorde at Flynns omstridte Russland-kontakt skjedde før Trump ble innsatt som president.

Sullivan sa også at han ikke hadde ment å antyde at Flynn hadde begått forræderi, ifølge CBS News.

General og etterretningssjef

Flynn var rådgiver for Donald Trump i presidentvalgkampen i 2016. Tidligere var han generalløytnant i det amerikanske forsvaret og leder for den militære etterretningsorganisasjonen DIA.

Etter at Trump ble valgt til president, ble Flynn utnevnt til USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver. Han ble imidlertid nødt til å trekke seg bare noen uker senere som følge av avsløringer om hans kontakt med daværende ambassadør Sergej Kisljak.

Før rettsmøtet tirsdag fikk Mueller en lykkønskning fra sin tidligere sjef.

«Lykke til i retten i dag til general Michael Flynn. Det blir spennende å se hva han har å si, til tross for det enorme presset som rettes mot ham», skrev Trump på Twitter.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik driver han en av Rema-butikkene med størst omsetning i landet
– Jeg gjør ingenting som ikke gir meg omsetning, sier Johnny Karlsen på Rema 1000 Bekkestua.
01:23
Publisert: