Temer sa søndag at han vil kutte prisen på diesel med nesten en halv real per liter, noe som tilsvarer rundt én krone. Den nye prisen skal fryses i 60 dager.

Streiken har lammet store deler av infrastrukturen og industriproduksjonen i Latin-Amerikas største land.

Bensinstasjoner har sluppet opp for drivstoff, og i mange supermarkeder er det slutt på ferske matvarer. Over hele landet har skoler også måttet stenge dørene, og mange flyvninger er blitt kansellert.

Fjernet en fjerdedel av sperringene

Lørdag fjernet politiet 132 av de 529 sperringene som lastebilsjåførene har bygget langs landets hovedveier, slik at nødforsyninger av drivstoff har kunnet fraktes til militærleirer og politistasjoner.

Prisen på diesel og bensin har steget de siste månedene på grunn av høyere oljepris og en svekkelse av Brasils valuta real i forhold til dollar.

Frustrerte lastebilsjåfører har krevd ikke bare redusert dieselpris, men også reduserte bompenger og justering av fraktrater, og de har lovet å fortsette sin streik til regjeringen kommer dem i møte.

Streiken skjer på et tidspunkt da Brasil strever med å komme seg ut av en dyp resesjon, og mens folk er rasende på grunn av en omfattende korrupsjonsskandale som de fleste av landets politikere er innblandet i.(Vilkår)

Før Norseman-dobbeltvinneren deltok første gang, sa faren: – Det her kommer du aldri til å få til!
Allan Hovda hadde dårlige forutsetninger for å delta i ekstremsportkonkurransen – men trosset dem.
04:08
Publisert: