Politiet mener å kunne bevise at Temer mottok omkring 2,5 millioner kroner i bestikkelser fra gigantselskapet Odebrecht som del av en enorm korrupsjonsskandale i landet.

Selv avviser Temer alle anklager og kaller det hele «absurd».

Rapporten fra politiet ble overlevert til landets høyesterett onsdag. De vil sende rapporten videre til statsadvokat Raquel Dodge, som skal avgjøre om det finnes grunnlag for en tiltale mot presidenten. Dodge ble selv ansatt av Temer.

Minst populære noensinne

Hvis Dodge skulle velge å støtte en tiltale, må to tredeler av landets kongress stemme for å suspendere ham som president for at en rettssak skal bli mulig.

Kongressen har to ganger tidligere stemt over saken etter at Dodges forgjenger Rodrigo Janot mente det var grunnlag for tiltale, men begge gangene kommet til at de ikke ønsker å stille Temer for retten.

Meningsmålinger viser at Temer er Brasils minst populære president noensinne, og han stiller naturlig nok ikke til gjenvalg når brasilianerne går til urnene i oktober.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han var verdensøkonomiens mektigste gjennom tiår, og «alle» lyttet til hans mantra
Da krisen slo inn, ble de tatt fullstendig på sengen.
01:57
Publisert: