En talskvinne for PSDB ønsker ikke å si hva ledelsen skal diskutere på møtet, og om det kan dreie seg om en formell beslutning om partiets framtid i regjeringen.

Møtet finner sted klokken 22 norsk tid.

PSDB inngår i Temers koalisjonsregjering sammen med hans sentrum-høyreparti PMDB. Det minste partiet i regjeringen, Sosialistpartiet (PSB) trakk seg fra regjeringen lørdag. Partiet hadde kun én statsråd.

Lydopptak

Temer har vært under voldsomt press siden det onsdag dukket opp et lydopptak der han tilsynelatende diskuterer utbetalinger av bestikkelser til en fengslet politiker.

Høyesterett besluttet fredag å åpne formell etterforskning av presidenten. Samtidig anklaget Brasils riksadvokat Temer for korrupsjon og inngripen i rettsvesenet.

Skandalen har utløst krav om at Temer enten stilles for riksrett eller går av. Temer hevder at opptaket er manipulert og krever at høyesterett stanser etterforskningen

Etterforsker korrupsjon

I en tale lørdag insisterte Temper på at han er nødt til å fortsette som president for å gjennomføre viktige økonomiske sparereformer.

Riksadvokat Rodrigo Janot har anklaget Temer for å forsøke å stanse den massive korrupsjonsetterforskningen kjent som operasjon Lava Jato (bilvask). Skandalen har lenge rystet Brasil, og involverer en rekke toppolitikere, store selskaper som den statlige oljekjempen Petrobras og massive pengesummer.

En lang rekke politikere er enten tiltalt eller mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser eller begått underslag. I april ble det kjent at åtte av Temers statsråder etterforskes for korrupsjon.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.