Microsoft la sent tirsdag kveld, etter at børsene i USA stengte, frem resultatene for tredje kvartal. Microsoft opererer med avvikende regnskapsår.

  • Inntektene endte på 49,36 milliarder dollar, som er en økning på 18 prosent fra samme kvartal i fjor. På forhånd ventet analytikerne inntekter på 49,05 milliarder dollar.
  • Resultat per aksje var på 2,22 dollar i kvartalet, mot ventede 2,19 dollar per aksje.

Microsoft gjorde det bedre enn ventet på salg av programvare som Office og Windows, og særlig prisøkningen på Office pyntet kvartalsresultatet. Salget av spillkonsollen Xbox var også høyere enn ventet.

Men mest spennende er utsiktene fremover.

Investeringsdirektør i Nordea Fondene Robert Næss sier til DN tirsdag ettermiddag at det nærmest er opplest og vedtatt at sist kvartal generelt var veldig bra for selskapenes inntjening, men at dette nå er historie.

– Fremover er det lett å se for seg at det kommer litt mer skuffelse, sier Næss.

Tungt på børs

Microsoft-aksjen falt mandag, i likhet med resten av teknologiaksjene som inngår i Nasdaq-indeksen. Investorene er åpenbart nervøse foran denne og neste ukes resultatflom blant de børsnoterte selskapene i USA.

Microsoft er blant selskapene som har slitt en stund på børsen. Etter en vedvarende opptur på nesten et tiår snudde aksjen ned på slutten av fjoråret. Fra toppen på rundt 345 aksje har aksjekursen nå falt ned mot 270 dollar per aksje.

Analytikerne har fortsatt tro på at aksjen skal tilbake opp til de gamle høydene fra et knapt halvår siden. Men Citibank-analytiker Tyler Radke kutter i forbindelse med kvartalsrapporten prismålet fra 386 til 355 dollar, ifølge Investing.com. Han begrunner dette med blant annet svakere PC-salg og negative følger av krigen i Ukraina.

Microsoft eies i dag stort sett av fond og store institusjonelle investorer, der The Vanguard Group er størst med 7,8 prosent eierandel. Grunnlegger Bill Gates har vel én prosent eierandel og er tilknyttet selskapet som teknisk rådgiver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.