Bakgrunnen er at «det foreslåtte oppkjøpet kan redusere konkurransen i markedet for distribusjonen av konsoll- og PC-spill, samt distribusjon av operativsystemer,» heter det i en uttalelse fra kommisjonen.

I januar kunngjorde Microsoft at de skulle kjøpe opp Activision Blizzard i en avtale verdt 69 milliarder dollar – drøyt 700 milliarder kroner. Målet var å skape verdens tredje største spillselskap etter omsetning.

Activision Blizzard er i seg selv et resultat av Activisions oppkjøp av Blizzard tilbake i 2008. Activision er kjent for spillserier som Call of Duty, mens Blizzard vokste seg store på serier som Warcraft og StarCraft.

I hovedsak er Europakommisjonen bekymret for at Microsoft kan begrense tilgangen til Activision Blizzard-spill til sine operativsystemer og spillkonsoller. Microsoft har avvist bekymringer om at konsernet for eksempel kan begrense Call of Duty-spillene til Xbox-konsoller, og hevder det ikke gir økonomisk mening å stenge markedet for Playstasjon-brukere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.