Nord-Korea sier søndag at de er klare til å senke det amerikanske hangarskipet USS Carl Vinston for å demonstrere sin militære styrke, skriver Reuters. 

Meldingen kommer bare få timer etter at de to japanske krigsskipene Samidare og Ashigara søndag sluttet seg til hangarskipet.

Et hangarskip er et krigsskip med start- og landingsbane for luftfartøy. 

 USAs president Donald Trump har gitt ordre om å sende USS Carl Vinston og flere støtteskip til Koreahalvøya som et svar på de økende spenningene etter Nord-Koreas missiltester og truslene om å angripe USA og landets allierte. 

USA har ikke spesifisert hvor skipet er, men visepresident Mike Pence sa lørdag at det vil ankomme innen få dager, uten å gi flere detaljer enn det. 

Nord-Korea svarer imidlertid med nye trusler. 

– Våre revolusjonære styrker er kampklare til å senke det amerikanske atomdrevne hangarskipet med et eneste angrep, skriver den nordkoreanske arbeideravisen Rodong Sinmun i en kommentar.

Avisen sammenlignet skipet med et «ekkelt dyr» og sa at angrepet vil være «et reelt eksempel for å vise vår militære styrke».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Japans store energivalg.
Hvordan skal Japan produsere energi når alle atomkraftverkene fases ut.
01:54
Publisert: