Pence brukte den private kontoen til offisiell korrespondanse, inkludert til å diskutere sensitive opplysninger og forhold som har med rikets sikkerhet å gjøre, skriver Indianapolis Star. Ifølge avisen ble kontoen hacket i fjor, melder Reuters. Da fikk Pence' kontakter en epost der det fremsto som om Pence og kona var blitt robbet på Filippinene og trengte penger raskt.

Loven i Indiana forbyr ikke tjenestemenn å bruke privat epost i offisiell sammenheng, men lovverket tolkes til at slike eposter må bevares av arkivhensyn. Den sittende guvernøren Eric Holcomb har offentliggjort mer en 30 sider med informasjon fra Pence' gamle konto hos AOL. Holcomb sier et antall eposter ikke kan offentliggjøres fordi de inneholder sensitiv og hemmelig informasjon.

Visepresidentens kontor sendte torsdag ut en uttalelse der de sier at han "i likhet med tidligere guvernører (...) hadde en offentlig og en privat epostkonto. Som guvernør rettet Pence seg fullstendig etter Indianas lover om bruk og lagring av epost". Innholdet fra kontoene lagres og håndteres i tråd med delstatens offentlighetslov, forsikret visepresidentens folk.

(©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen: Kyllingsalat
Norges beste Thaikokk Terje Ommundsen viser deg hvordan du kan lage fantastisk thaimat på ditt egent kjøkken. Denne uka får du oppskriften på kyllingsalat.
01:56
Publisert: