Teknologibørsen Nasdaq har stupt med ti prosent bare de siste tre dagene, men etter omtrent en ukes vedvarende nedgang åpnet de amerikanske børsene opp onsdag.

Ved stengetid var det lille comebacket et faktum.

  • Industritunge Dow Jones steg 1,6 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq steg 2,7 prosent.
  • Samleindeksen S&P 500 steg 2,02 prosent.

For den brede S&P 500-indeksen ble onsdag den beste dagen siden 5. juni, mens Nasdaq hadde sin sterkeste oppgang på én dag siden slutten av april. Indeksene har fortsatt et fall på henholdsvis 4,1 prosent og 7,5 prosent de siste fem handelsdagene.

De tre toneangivende indeksene endte altså dagen markant opp, men gikk noe tilbake helt i slutten av handelen. Den amerikanske avisen Wall Street Journal meldte rett før klokken 22.00 norsk tid at kinesiske Bytedance og amerikanske myndigheter er i dialog for å finne en løsning for å unngå et salg av TikToks amerikanske virksomhet.

Et salg har lenge vært på trappene, med Microsoft og Walmart som to hete kandidater til å ta over driften.

Tesla steg markant

Tesla rykket kraftig opp, nesten elleve prosent. Det skjedde etter et fall på 21 prosent tirsdag, på det som ifølge CNBC endte opp med å bli elbilprodusentens verste børsdag noensinne. Apple, Amazon og Microsoft steg alle rundt fire prosent onsdag.

– Det var på tide med et hopp opp igjen, sier Christian Fromhertz, daglig leder i Tribeca Trade Group til CNBC.

– Vi hadde tre dager med nedsalg og disse periodene har en tendens til å vare lenger enn det bør, sier han, men vil samtidig ikke sprette champagnen helt ennå.

– Jeg vil se om dette hoppet kan vedvare for å se om det faktisk er noe fundamentalt i bunnen, sier Fromhertz.

Uglamorøs rettsstrid

Gullsmedkjeden Tiffany & Co. falt rundt seks prosent etter at det franske luksusvareselskapet LVMH definitivt har avlyst det planlagte oppkjøpet, og det nå går mot et uglamorøst oppgjør på diverse advokatkontor i New York og Paris, og i rettsvesenet.

Farmasiselskapet AstraZeneca er også i investorenes søkelys, etter nedslående testresultater på utviklingen av en koronavaksine. Aksjen falt fra start, men endte dagen med en forsiktig oppgang på 0,4 prosent.

Gårsdagens børsvinner Nikola, som steg med 40 prosent tirsdag etter en avtale med General Motors, korrigerte kraftig ned rundt 15 prosent. Det norske hydrogenselskapet Nel har en stor eierandel i Nikola Motors, som lager elektriske biler og trailere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.