Fransk politi melder på Twitter at bombegruppa er på stedet, og ber folk holde seg unna bysentrum. De skriver at en eksplosjon som ble hørt i forbindelse med angrepet stammer fra politiet.

– Ikke få panikk, situasjonen er under kontroll, skriver de.

Politiet bekrefter på Twitter at politioperasjonen skjer på grunn av et mistenkt knivangrep. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin har innkalt til krisemøte. Også statsminister Jean Castex har sluttet seg til møtet.

– Jeg må igjen i denne vanskelige situasjonen vårt land går gjennom, bare be hele nasjonen om å stå samlet, sier Castex til mediene. President Emmanuel Macron skal også slutte seg til møtet.

Franske myndigheter opplyser til mediene at en kvinne døde etter å ha fått halsen skåret over. Ifølge Nice Matin dreier det seg om en 70 år gammel kvinne.

Angrep i handlegata

Ifølge nyhetskanalen BFMTV er minst tre drept og flere skadd i angrepet. Angrepet skal ha skjedd ved Notre-Dame-kirken som ligger i Avenue Jean-Medicin, hovedgaten i Nice. Det er et ukjent antall skadde.

Polititeknikere på vei til åstedet etter knivangrep i den franske byen Nice. Franske myndigheter opplyser til mediene at en kvinne døde etter å ha fått halsen skåret over og at den mistenkte er pågrepet av politiet.
Polititeknikere på vei til åstedet etter knivangrep i den franske byen Nice. Franske myndigheter opplyser til mediene at en kvinne døde etter å ha fått halsen skåret over og at den mistenkte er pågrepet av politiet. (Foto: VALERY HACHE/AFP/NTB scanpix)

Den antatte gjerningsmannen skal ifølge BFMTV være pågrepet og kjørt til sykehus.

Ifølge reportere på stedet har både militæret og politiet rykket ut til handlegaten, og et område rundt kirken er sperret av.

Terrorangrep

Ordføreren i byen Christian Estrosi sier det er et mulig terrorangrep som har funnet sted.

– Jeg er på stedet med politiet, som har arrestert gjerningspersonen. Jeg bekrefter at alt tyder på at dette er et terrorangrep, skriver Estrosi på Twitter.

Den franske nasjonalforsamlingen holder allerede torsdag formiddag et minutts stillhet i forbindelse med angrepet.

Frankrike ble for drøyt to uker siden rystet av knivangrepet på historielæreren Samuel Paty, som ble drept og fikk halsen skåret over etter å ha vist fram Muhammed-karikaturer mens han underviste om ytringsfrihet.

Krever tiltak

Ordføreren krever nå sterkere tiltak mot islamistisk terror.

– Vi kan ikke lenger nøye oss med fredslover i møtet med islamistisk fascisme, sier Estrosi.

– Det er islamistisk barbari som nok en gang har utspilt seg her i Nice, slår han fast.

Den franske nasjonalforsamlingen holder allerede torsdag formiddag et minutts stillhet i forbindelse med angrepet. Også Estrosi uttrykker sin medfølelse til ofrenes familier og til menigheten i Notre-Dame-kirken. Det franske rådet for den muslimske tro uttaler at de fordømmer angrepet.

Frankrike ble for drøyt to uker siden rystet av knivangrepet på historielæreren Samuel Paty, som ble drept og fikk hodet skåret av etter å ha vist fram Muhammed-karikaturer mens han underviste om ytringsfrihet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.