– Det kan meget godt være at kronprinsen hadde kjennskap til denne tragiske hendelsen. Kanskje hadde han det, kanskje hadde han det ikke, sier Trump i en uttalelse tirsdag.

– Vi vil trolig aldri få vite alle fakta om drapet på Jamal Khashoggi. Uansett beholder vi vårt forhold til Saudi-Arabia, sier han videre.

Jamal Khashoggi.
Jamal Khashoggi. (Foto: Hasan Jamali/AP/NTB Scanpix)

– USA akter å fortsette å være en trofast partner med Saudi-Arabia.

Søndag opplyste Trump at han var blitt orientert om innholdet i lydopptak av drapet på Khashoggi, men at han selv ikke hadde villet høre på det. USA fikk lydopptaket av tyrkiske myndigheter, som også skal ha sendt det til flere andre land.

Den 59 år gamle saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept og trolig partert inne på Saudi-Arbias konsulat i Istanbul 2. oktober. Han arbeidet blant annet som kommentator for Washington Post og var en kjent kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

Etter først å ha nektet å ha noe med drapet å gjøre, innrømmet til slutt saudiarabiske myndigheter at Khashoggi var tatt av dage av en saudiarabisk dødsskvadron. De fastholder imidlertid at kronprinsen ikke visste noe om drapsplanene.

Liket av Khashoggi er ennå ikke funnet, og ifølge tyrkiske myndigheter er det grunn til å anta at levningene ble oppløst i syre for å skjule alle spor.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fikk ikke vise reklamefilm - nå er den sett av fem millioner
Denne julereklamen var for politisk til å bli vist i Storbritannia. Nå er den likevel delt av 800.000 på Facebook og sett over fem millioner ganger på Youtube.
02:05
Publisert: