Kort tid etter at Khashoggi ble drept, skal en av drapsmennene ha bedt en overordnet på telefon om å «si fra til sjefen», ifølge New York Times.

Drapsmannen skal ha formidlet til sin overordnede at oppdraget med å drepe den regimekritiske journalisten var utført. Sjefen antas å være kronprins Mohammed bin Salman, skriver avisen.

Påtalemyndigheten gjorde det imidlertid klart torsdag at kronprinsen ikke er nevnt i siktelsen eller ansett som delaktig i drapet.

Tyrkia misfornøyd

Tyrkiske myndigheter er lite fornøyd med siktelsen og kaller uttalelsene riksadvokat Sheikh Saud al-Mojeb kom med på en pressekonferanse i Riyadh torsdag for utilfredsstillende. De krever at de siktede blir stilt for retten i Tyrkia.

Videre påpekes det fra Tyrkia at etterforskningen i Saudi-Arabia må avdekke hvem som ga ordre om drapet i Istanbul.

På pressekonferansen sa riksadvokaten at drapsmennene hadde planlagt operasjonen siden 29. september, tre dager før drapet fant sted i det saudiarabiske konsulatet.

Lydopptak

Lydopptaket ses på som et av de sterkeste bevisene som knytter bin Salman til drapet på Khashoggi, som skjedde 2. oktober på det saudiarabiske konsulatet i Tyrkia.

Tyrkiske etterretningskilder mener det var Maher Abdulaziz Mutreb, en av de 15 saudiarabiske statsborgere som ble sendt til Istanbul i forkant av drapet på journalisten, som skal ha tatt telefonsamtalen. I opptaket skal han også ha sagt «oppdraget er utført».

Mutreb, en saudiarabisk etterretningsoffiser og tidligere diplomat, har vært navngitt som en av de mistenkte bak drapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Innbyggere i Malibu isolert, må få forsyninger inn med båt
00:54
Publisert: