Den europeiske sentralbanken (ESB) har tidligere avvist en begjæring om å utvide fristen for å redde banken.

Banken har frist til slutten av året med å få på plass en refinansiering med 45 milliarder kroner, men ledelsen ba om å utvide fristen til 20. januar på bakgrunn av den politiske krisen i landet. Banken mener dette skremmer vekk potensielle investorer.

Brennmerket

ESB har ikke offisielt bekreftet avslaget, men en kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at sentralbanken motiverer beslutningen med at et par uker ikke kommer til å gjøre noe fra eller til, og at det er på tide at italienske myndigheter griper inn og redder banken.

Monte dei Paschi ble i sommer brennmerket som Europas svakeste bank, i stresstester av viktige banker.

Dersom den ikke makter å skaffe penger til å innfri refinansieringskravet, kan banken tvinges inn i en avviklingsprosess.

Banken har vært operativ siden 1472, og regnes som den eldste utlånsbanken i verden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.