Som en del av britiske regjeringens strategi om å redusere luftforurensning, skal den britiske regjeringen nå stoppe salget av biler som forurenser, skriver den britiske avisen The Guardian.

Planen om å stanse salget av bensin- og dieseldrevne biler kommer like etter president Emmanuel Macrons regjering i Frankrike kom med en tilsvarende plan om å stanse bensin og dieselsalget innen 2040. Den britiske regjeringen har advart at forbudet også vil gjelde for hybridbiler. 

Tiltaket er ment å redusere nitrogenoksid-nivåene av helsehensyn. Britiske ministere mener at svak luftkvalitet er den største trusselen for offentlig helse og at det går tapt opp til 2,7 milliarder pund, tilsvarende 28 milliarder kroner, som følge av produktivitetstap, skriver avisen.

– Dårlig luftkvalitet er den største miljømessige trusselen mot folkehelsen i Storbritannia og denne regjeringen er bestemt på å ta sterke beslutninger på kortest mulig tid, sa en talsmann for den britiske regjeringen til The Guardian.

Ønsker nullutslippsbiler i Norge innen 2025

I juni i fjor ble den norske borgerlige regjeringen enige om å følge Nasjonal Transportplans forslag for 2018–2019 for mål om hvor mange lave- og nullutslippskjøretøy det skal være i landet. For å nå Nasjonal Transportplans mål, vurderes det å forby salg av bensin- og dieselbiler fra 2025 i Norge.(Vilkår)

Sauseskolen: Saus Vierge
Saus Vierge til fisk
00:59
Publisert: