Ifølge avisen The Guardian kan varmebølgen som har slått inn over Canada de siste ukene, ha krevd 500 liv. Myndighetene melder om mer enn tre ganger flere plutselige dødsfall sammenlignet med juni i tidligere år. Varmerekorden i landet er slått tre dager på rad. Høyeste temperatur var i Lytton i British Columbia på hele 49,6 grader celsius. De næmeste dagene er det ventet at temperaturene vil ligge på mellom 30-34 grader. Varmen har også forårsaket et større antall skogbranner i regionen.

I Sør-Europa og Balkan rapporteres det også om vedvarende temperaturer over 35 grader. Millioner av mennesker i India og Pakistan sliter også i ekstrem varme, hvor myndighetene rapporterer om opptøyer i enkelte områder der vann blir det ut fra tankbiler.

I Moskva med temperaturer på over 30 grader har varmebølgen slått 120 år gamle varmerekorder og i Sibir meldes det for tredje år på rad om skogbranner nord for polarsirkelen med temperaturer hele 15 grader over normalen, ifølge avisen Arctic Times.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En ungdom nyter det avkjølende vannet i havnen i Karachi i Pakistan.
En ungdom nyter det avkjølende vannet i havnen i Karachi i Pakistan. (Foto: Asif Hassan/AFP/NTB)
Med flere varme dager og temperaturer over 30 grader celsius er foretrekker noen å sette strandstolen i vannkanten på Winthop stranden uten for Boston i USA.
Med flere varme dager og temperaturer over 30 grader celsius er foretrekker noen å sette strandstolen i vannkanten på Winthop stranden uten for Boston i USA. (Foto: Steven Senne/AP/NTB)
En mann kjøler seg ned i utløpet av et vannrør i New Delhi i India.
En mann kjøler seg ned i utløpet av et vannrør i New Delhi i India. (Foto: Prakash Singh/AFP/NTB)
En skjeggete kar finner skygge under et fargerikt stykke tøy en varm ettermiddag langs elvebredden av Ganges i India.
En skjeggete kar finner skygge under et fargerikt stykke tøy en varm ettermiddag langs elvebredden av Ganges i India. (Foto: Sanjay Kanojia/AFP/NTB)
Avkjølende rafting i Bow elven ved Calgary i Canada. Myndighetene i landet har advart om at varmebølgen som går over landet vil vare i flere dager.
Avkjølende rafting i Bow elven ved Calgary i Canada. Myndighetene i landet har advart om at varmebølgen som går over landet vil vare i flere dager. (Foto: Jeff McIntosh/AP/NTB)
Kuer blir også varme. En jente i Sri Ganganagar i den nordre delstaten Rajasthan i India kjøler ned familiens ku.
Kuer blir også varme. En jente i Sri Ganganagar i den nordre delstaten Rajasthan i India kjøler ned familiens ku. (Foto: Money Sharma/AFP/NTB)
Varmt også i Moskva, der en jente kjøler seg ned i en av byens fontener. Varmebølgen som går over den russiske hovedstaden, med temperaturer over 35 grader celsius, slo i juni ut varmerekorden som tidligere ble satt en junidag i 1901.
Varmt også i Moskva, der en jente kjøler seg ned i en av byens fontener. Varmebølgen som går over den russiske hovedstaden, med temperaturer over 35 grader celsius, slo i juni ut varmerekorden som tidligere ble satt en junidag i 1901. (Foto: Alexander Nemenov/AFP/NTB)