Summen på 2,7 milliarder dollar utgjør rundt 24 milliarder kroner.

I en uttalelse mandag sier Nasa at de planlegger å bestille ytterligere tre kapsler i 2022. Hver kapsel kan romme fire astronauter.

– Denne kontrakten sikrer produksjon av Orion det neste tiåret, noe som viser NASAs forpliktelse til å sikre tilstedeværelse på månen for å få ny kunnskap og forberede å sende astronauter til Mars, sier Nasa-sjef Jim Bridenstine.

Også til Mars

Kapslene skal ikke bare kunne frakte astronauter til månen og tilbake, men også til Mars og tilbake. De skal også være gjenbrukbare.

2024-planene om månelanding er en del av Gateway-prosjektet, et samarbeid mellom Nasa og den europeiske romorganisasjonen ESA, som skal gi en romstasjon som skal gå i bane rundt månen. Fra den skal romfarere ta nye fartøy ned til månens overflate.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.