Nasdaq, Standard & Poor's og Dow Jones falt alle med mellom 3 og 4 prosent onsdag, og nedgangen smittet torsdag over til resten av verden. USAs finansminister er imidlertid ikke nevneverdig bekymret.

– Markeder er ikke effektive, og markeder beveger seg i begge retninger. Noen ganger går de for langt en av veiene, sier Mnuchin til Bloomberg.

– Alle de grunnleggende faktorene i USAs økonomi er fortsatt ekstremt sterke. Jeg tror det er årsaken til at aksjemarkedet har gjort det så bra som det har, fortsetter han.

– Det faktum at det kommer en liten korreksjon gitt hvor mye aksjemarkedet har steget, overrasker meg ikke, sier Mnuchin, som torsdag var på Bali i forbindelse med et årlig møte mellom Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken.

USAs president Donald Trump kritiserte

onsdag den amerikanske sentralbanken (Fed) og kalte renteøkningene deres «sprø» etter den amerikanske børsnedgangen. Mnuchin vil ikke gjenta denne kritikken.

– Jeg tror ikke det kom noe fra Fed onsdag som ikke var kjent på forhånd. Markeder går opp, markeder går ned, sier han til CNN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arkitektur-professor om Røkkes skyskraper-drøm:
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert: