Beslutningen ble tatt etter et to dager langt møte bak lukkede dører, der blant annet lærdom fra presidentvalgt i mai ble diskutert. Partiets kandidat, Marine Le Pen, tapte i andre valgrunde for Emmanuel Macron med 34 mot 66 prosent av stemmene.

Selv om partiledelsen besluttet at de fortsatt ønsker å trekke Frankrike ut av valutasamarbeidet, heter det i en uttalelse at det ikke skal skje før mot slutten av femårsperioden til en eventuell framtidig Nasjonal front-regjering.

Flere innad i partiet, i tillegg til andre kommentatorer, tror euro-politikken kan ha bidratt til Le Pens tap i presidentvalget. Nyhetsbyrået AFP skriver at flere av personene som deltok på møtet fredag og lørdag, har uttalt at flere sentrale partimedlemmer avsto fra å stemme om den endelige formuleringen i programmet.

- Må lytte

Sent fredag sa partiets generalsekretær Nicolas Bay til radiokanalen FranceInfo at han mener partiet burde endre standpunkt om eurosamarbeidet.

– Jeg tror vi må lytte til det franske folk. Vi overbeviste dem ikke med denne ideen, sa Bay.

Nestleder Florian Philippot er en av forkjemperne for å trekke landet ut av valutasamarbeidet, og han hadde på forhånd advart mot å endre politikk i saken. Philippot sier partiet må finne en måte å nå franske velgere på om «andre temaer enn de tradisjonelle Nasjonal front-sakene, som innvandring og kriminalitet».

Partileder Marine Le Pen varsler at Nasjonal front skal «diskutere saken bredt» med partimedlemmer, mest sannsynlig i september.(Vilkår)

Helsekø
Helsekø. Etter en lang natt i kø på parkeringsplassen utenfor McMinn Ungdomskole stimler pasientene seg foran inngangsdørene i påvente av at de skal åpne klokken 06.
02:04
Publisert: