Veselnitskaja innrømmer nå å ha fungert som agent og informant for Russland. I et intervju med tv-kanalen NBC som skal kringkastes i natt, men som omtales av The New York Times, sier hun at hun rapporterte til den russiske statsadvokaten, Jurij Tsjaika.

Veselnitskaja har inntil nå bastant avvist alle slike påstander, og hevdet at hun utelukkende jobbet som advokat, spesialisert på adopsjoner fra Russland til USA. Hun innrømmer nå at hun har jobbet som informant for Kreml siden 2013.

Avsløringen aktualiserer hvem hun egentlig jobbet for da hun i 2016 hadde et møte i Trump Tower i New York med ledelsen i Trumps valgkamporganisasjon. Der møtte hun blant annet valgkampsjef Paul Manafort, Trumps svigersønn Jared Kushner og Donald Trump jr., Donald Trumps sønn.

Presidenten har avvist at han kjente til møtet, og Trumps sønn hevder møtet dreide seg om nettopp adopsjon. Men lekket epostkommunikasjon viser at Trump junior var lovet en såkalt «drittpakke» om rivalen Hillary Clinton av russerne, noe Trump jr. var meget begeistret over. På møtet deltok også andre med kjente bånd til Russland.

Dette møtet i Trump Tower skal være en del av etterforskningen til spesialetterforsker Robert Mueller, som graver stadig dypere i Trumps eventuelle affærer med Russland.(Vilkår)

Se de historiske bildene fra møtet mellom Nord- og Sør-Korea
Kim Jong-un er den første nordkoreanske lederen siden 1953 som krysser grensen til Sør-Korea
01:22
Publisert: