Det er ventet at Stoltenberg vil konfrontere Macron med den omdiskuterte uttalelsen på møtet torsdag.

Det var i et intervju med det britiske nyhetsmagasinet The Economist at Macron sa at Nato er en «hjernedød» forsvarsallianse, og kommentaren er blitt trukket hyppig fram i forkant av det viktige Nato-toppmøtet neste uke.

Macron underbygget sin påstand med mangel på strategisk koordinering mellom Europa og USA innad i Nato. Videre viste han til at Nato svekkes av at Nato-medlemslandet Tyrkia nylig gikk til angrep på en vestlig-støttet kurdisk milits som har ledet kampen mot IS i Syria.

Satt sitt preg på stemningen

Stoltenberg var raskt ute og forsvarte den 70 år gamle forsvarsalliansen mellom USA og Europa, og sa han ville vende nesa mot Paris for å rydde opp saken med Macron.

– Jeg tror det er den beste måten å ta tak i uenigheter på, å sette oss ned og snakke om dem, for å fullt ut forstå beskjedene og motivasjonen bak dem, sier han.

Macrons kommentarer har helt klart satt sitt preg på stemningen før Nato-toppmøtet i London 3. og 4. desember.

En av Macrons rådgivere opplyser at presidenten torsdag vil diskutere med Stoltenberg hva som er «den beste måten å ta opp hovedspørsmålene i den nåværende debatten om Nato» på toppmøtet.

Ifølge ham inkluderer dette hvordan Natos enhet kan styrkes, hvordan styrke koordinering av de alliertes handlinger og hvordan europeere kan påta seg mer ansvar innen alliansen.

Macron skal også ha møter med andre Nato-ledere før møtet i London.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.