– Jeg er trygg på at vi kan finne en løsning for å oppdatere forsvarsplanen. Jeg snakket med Erdogan om dette i går kveld, og det jobbes med saken nå, sa Stoltenberg.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har truet med å blokkere den nye forsvarsplanen, som omfatter Baltikum, Polen og Norge. Landet vil ikke gi sin tilslutning, med mindre NATO støtter tyrkerne i kampen mot kurdiske grupper i Syria, grupper Tyrkia regner som terrorister.

– Vi har planer for å beskytte medlemslandene, inkludert Baltikum og Polen. For første gang har vi stridsklare styrker i østersjøregionen, beroliget Stoltenberg.

På spørsmål om hvordan han vil temme stormaktene i alliansen, svarte Stoltenberg at «vi vil vise at NATO leverer».

– Ved å levere på områder som cyberrommet, verdensrommet, robust infrastruktur og se på mulighetene og utfordringene et fremvoksende Kina bringer med seg, viser NATO nok en gang at vi er i stand til å tilpasse oss et endret sikkerhetspolitisk landskap. Det er den beste måten å sikre samhold på, sa generalsekretæren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.