– Vi er egentlig overveldet over hvor aggressivt EU går inn for å ta en lederposisjon innenfor hydrogen, sier Løkke til NTB.

EU-kommisjonen la onsdag fram en ny hydrogenstrategi der målet er produksjon av 10 millioner tonn fornybart hydrogen innen 2030. Det vil kreve installasjon av elektrolysekapasitet på 40 gigawatt, hvorav 6 gigawatt skal komme innen 2024.

Nel-sjefen ser nå store muligheter framover.

– Verdensmarkedet for elektrolyse i fjor var 100 megawatt, altså en tidel av en gigawatt. Så det er klart at her har vi mye arbeid som ligger foran oss, sier Løkke.

– Vi håper mange potensielle kunder nå får bidrag til å finansiere sine prosjekter, slik at vi kan levere utstyr, sier han.

Nel-aksjen steg 4,25 prosent på Oslo Børs onsdag.

Løkke selv er nå tiltenkt styreplass i en europeisk hydrogenallianse som ble lansert i forbindelse med den nye hydrogenstrategien.

Nel-sjefen tror produksjonskostnaden for fornybart hydrogen vil falle raskt i årene framover.

– Vi har sett det samme skje innenfor solkraft. Vi har sett det skje innenfor vindkraft. Og det kommer også til å skje innenfor hydrogen, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.