I en melding tirsdag kommer det frem at de to medieselskapene CBS og Viacom slår seg sammen til et stort selskap.

Viacoms sjef Robert M. Bakish vil lede selskapet som skal hete ViacomCBS, skriver The New York Times.

Sammenslåingen vil foregå som en «aksjeswap» hvor en investor med 1000 aksjer i Viacom vil få 596,2 aksjer i CBS.

Transaksjonen priser Viacom til 11 milliarder dollar.

Frem til 2006 var selskapene sammenslått under navnet Viacom. Siden har de hatt samme eier, Shari Redstone, som har kjempet for en sammenslåing de siste tre årene, men møtt stor motstand i styrene.

Viacom er notert på Nasdaq-børsen (VIAB) og CBS på New York-børsen (CBS).

Tar opp kampen med Netflix

Viacom eier Paramount Pictures og investerer i TV-kanaler som Comedy Central, MTV og BET. CBS har et stort kringkastings-nettverk, TV-kanaler og programmer.

Paramount er en stor konkurrent til Netflix, og sammenslåingen kan ses på som et ledd i kampen mot strømme-giganten, det melder analytikere ifølge Washington Post.

CBS var på sin side de første til å lansere sin egen strømmetjeneste, CBS All Access, som fremdeles eksisterer. Strømmetjenesten har i dag åtte millioner brukere, men inneholder i stor grad arkiver av gamle CBS-programmer som «Star Trek» og «The Twilight Zone».

Sammenslåingen skal føre til et kostnadskutt på 500 millioner dollar, melder selskapene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.